The Phantom Surfers i Los Tiki Phantoms al FESTISURF COSTA BRAVA

The Phantom Surfers, Los Tiki Phantoms, MFC Chicken i The Fuzillis conformen enguany el cartell del FESTISURF COSTA BRAVA. Una de les cites melòmanes més refrescants de l’estiu, que celebrarà el seu cinquè aniversari el 23 de setembre a Platja d’Aro.

El proper 23 de setembre celebrarà el seu cinquè aniversari una de les cites melòmanes més singulars del calendari estiuenc a casa nostra. FestiSurf Costa Brava podria no ser l’únic festival de música surf que se celebri a Catalunya, però sí que és l’únic que té lloc en una platja -l’entorn més ideal per a un esdeveniment d’aquestes característiques-, i concretament la de Riuet, a Platja d’Aro.

I què millor per a celebrar aquest cinquè aniversari que comptar amb tota una institució del revival surf dels 90 com són els californians Phantom Surfers. Una de les bandes més refrescants, dinàmiques i injustament infravalorades de la seva generació, autora d’una sucosa discografia on figuren obres conjuntes amb pesos pesants com Davie Allan o Dick Dale. Alguns encara recorden amb molta emoció la seva mítica actuació a la sala La Capsa, ara fa més de quinze anys, obrint per al no menys llegendari Link Wray.

Un altre dels plats forts de la nit serà sens dubte la presència de Los Tiki Phantoms. Emmascarats, misteriosos, enèrgics com ells mateixos i amb un discurs únic en la seva espècie, els barcelonins han esdevingut per mèrits propis -i amb permís de Los Coronas- la formació d’instro surf més genuïna i definitiva que mai s’hagi pogut escoltar en aquesta banda dels Pirineus. Presentaran el seu flamant darrer disc, “Aventuras en celuloide” (2017).

Completaran el cartell els londinencs MFC Chicken, practicants d’un surf rock amb secció de vents que de ben segur encantarà als seguidors dels Bel-Airs, els Champs o els primers Wailers -els nord-americans, és clar-; i els també britànics Fuzillis, que parteixen de coordenades pròximes a les dels seus veïns per a explorar les vessants més frenètiques, salvatges i primitives de gèneres com el rock’n’roll o el jump blues. A ballar s’ha dit.

FestiSurf Costa Brava:
Pàgina web