“Mad Dog with Soul”, el documental sobre JOE COCKER

Quan Joe Cocker va abandonar aquest món a finals de 2014 molts obituaris van destacar, com si calgués recordar-ho, que molt abans de posar la seva (prodigiosa) veu al sevei de descafeïnades bandes sonores, el de Sheffield havia estat un dels màxims i més definitius exponents del soul blanc. Tota una raresa, un vocalista nascut en una ciutat industrial del nord d’Anglaterra que era capaç d’evocar amb les seves cordes vocals i la seva passió innata els grans astres afroamericans que prèviament l’havien inspirat. Algú capaç de fer-se seu un dels grans èxits dels Beatles (“With a Little Help from My Friends”), de conquerir el mercat nord-americà amb una gira tan intensa com llegendària, de protagonitzar un dels grans moments del primer festival de Woodstock i de signar àlbums tan capitals com “Mad Dogs & Englishmen” (1970). “Joe Cocker: Mad Dog with Soul” (2017) és un documental de John Edginton que repassa la trajectòria d’aquest genial vocalista amb testimonis com els de Billy Joel, Jimmy Webb o Randy Newman.