Les confessions de VIV ALBERTINE

Viv Albertine

Viv Albertine.

Anagrama ha publicat en castellà “Clothes, Clothes, Clothes. Music, Music, Music. Boys, Boys, Boys”, l’autobiografia de VIV ALBERTINE. Un volum on la guitarrista de The Slits parla de música però també de moltes altres coses. Un dels llibres definitius sobre el punk? Totalment, però l’etiqueta li va petita, diu ORIOL SERRA.

De vegades el millor d’una autobiografia no són els detalls propis de la vida del seu autor, sinó la manera com aquests n’expliquen el context. Llegir les memòries de Viv Albertine, per exemple, no tan sols resulta un recorregut tan amè com apassionant per la trajectòria vital i artística de qui va ser guitarrista de The Slits. També és un passeig per la Londres de la passada meitat de segle i, en conseqüència, per escenes i microescenes com la contracultura de Ladbroke Grove, els squats del West End o, és clar, el punk -i el post-punk-.

A “Clothes, Clothes, Clothes. Music, Music, Music” (2014, publicat recentment en castellà per Anagrama amb el títol de “Ropa Música Chicos”), Albertine reflexiona sobre el fet de voler-se dedicar a la música sense tenir-ne coneixements, i sobre el fet de fer-se una identitat pròpia en clau femenina en un món tan masculí com era el del rock dels 70. Explica els seus viatges per Europa, les seves experiències amb les drogues i la seva relació amb icones com Sid Vicious, Johnny Rotten, Mick Jones o Don Cherry. Secundaris de pes en unes memòries que s’han definit com un dels grans llibres sobre el punk, però en realitat van molt més enllà.

Més informació:
Anagrama  /  Pàgina web