Una obra d’art anomenada DAVID BOWIE

David Bowie

David Bowie, durant el rodatge del videoclip “Ashes to Ashes” – Foto Brian Duffy.

Algú va dir de David Bowie que era i segueix essent l’obra d’art definitiva. Que qui va morir el mes de gener de l’any passat va ser el seu creador, David Jones, però que David Bowie simplement no podia morir perquè era l’obra d’aquest creador. Una obra influïda per bona part dels corrents artístics dels darrers cent anys, a través de la qual Jones va donar sortida a un dels repertoris més canònics de la música contemporània però també va deixar empremta en àmbits com els de la moda o fins i tot la filosofia. Per això no és en absolut gratuït que una institució tan reconeguda com el britànic Victoria & Albert Museum hagi dedicat una exposició a repassar l’evolució vital i (sobretot) artística de qui va anticipar moviments com el glam o l’art rock, i que quan tot just esclatava el punk ja donava forma al que es coneixeria com a post-punk. “David Bowie Is”, la mostra més exitosa del V&A en els seus 165 anys d’història, va batre rècords d’assistència abans fins i tot de la mort del seu protagonista, i arriba al Museu del Disseny de Barcelona després d’una gira mundial per 8 ciutats. Es podrà visitar del 25 de maig al 25 de setembre, ocasió única per a acostar-se al fascinant univers d’un creador literalment irrepetible.

Més informació:
Museu del Disseny  /  Pàgina web