Històries de Detroit

The Supremes

The Supremes, soul de Detroit.

Detroit ha passat durant la passada meitat de segle de ser l’epicentre de la indústria automobilística dels Estats Units a entrar en fallida i esdevenir gairebé una ciutat fantasma. Pel camí també ha estat l’escenari d’alguns dels grans capítols de la història de la música pop, del soul amb denominació d’origen de Motown al hip-hop d’Eminem, i del protopunk de bandes com MC5 o els Stooges d’Iggy Pop -l’anomenat Detroit Sound– a tota la generació de bandes de garatge que van abanderar els White Stripes. Dos assajos publicats recentment documenten l’herència sonora de la Ciutat del Motor. “Heaven Was Detroit: From Jazz to Hip-Hop and Beyond” (2016, Wayne State University Press), de M.L. Liebler, ofereix una mirada transversal als diferents gèneres que s’han pogut escoltar en aquesta ciutat de l’estat de Michigan, mentre “Hitsville! The Birth of Tamla Motown” (2016, Modus), de Keith Rylatt, es centra en les arrels del segell que va donar a conèixer les SupremesMarvin Gaye i els Temptations, entre d’altres.