“Return to Waterloo”, la pel·lícula perduda de RAY DAVIES

Ningú discuteix que Ray Davies és un dels compositors de cançons més universals que mai ha donat la Gran Bretanya i que la seva obra és imprescindible per a entendre el que anomenem cultura pop. Però sovint s’ignora que qui va liderar els Kinks ha exercit també com a director cinematogràfic, i que la seva tasca en l’àmbit del setè art va ser breu però d’alguna manera va deixar empremta. “Return to Waterloo” (1984), una crítica a la societat britànica del seu moment a través dels ulls d’un viatger d’un tren de rodalies, ha passat a la història com una cinta de culte. La seva estructura narrativa -gairebé no hi ha diàlegs- resultava tan atrevida i original com bona part de l’obra musical de Davies, que també en va signar la banda sonora. Wienerworld l’acaba de recuperar en una oportuna reedició en dvd.