JOSHUA LUKE SMITH, la poètica de l’autoafirmació

Un exemple de com vèncer les dificultats a través de l’art, de com sortir endavant a partir de la música. “Carry Me” és el segon ep de JOSHUA LUKE SMITH, i un dels grans descobriments del hip hop britànic contemporani. Per ORIOL SERRA.

Hi ha artistes que es limiten a entretenir i d’altres que volen remoure consciències, provocar reaccions i inspirar actituds vitals. El britànic Joshua Luke Smith pertany a aquesta última categoria. Les seves cançons són tot un exercici de superació personal, el de qui malgrat malgrat patir dislèxia i dispràxia ha cursat amb èxit els estudis de Filosofia, ha fundat el seu propi segell discogràfic (OnMusic) i ha impulsat una de les trajectòries més fresques del hip hop contemporani al Regne Unit. Les seves cançons sorgeixen de la seva pròpia experiència vital i, a la vegada, volen encoratjar tothom a desafiar les seves pròpies limitacions i sortir endavant.

Smith va debutar discogràficament amb “Your Beauty” (2015), un ep que ha obtingut un notable ressò en mitjans com la pròpia BBC i que ha permès al seu autor actuar en escenaris tan emblemàtics com el londinenc Roundhouse. Aquest 2016 en presenta la continuació, també amb forma d’ep. Un “Carry Me” on es mantenen les constants que van definir el seu debut, un còctel sonor que enllaça la poesia urbana del hip hop amb les formes i l’espiritualitat del neosoul. La peça titular, explica ell mateix, tracta sobre la voluntat de ser un mateix en un món ple de prejudicis. Un cant a l’autoafirmació i la consolidació d’un valor a l’alça.

Més informació:
Joshua Luke Smith  /  Pàgina web